Nieuws

-geen-

25 vensters op Herwijnen en Hellouw

De Historische Vereniging den Ouden Dijk van Herwijnen en Hellouw heeft bij gelegenheid van hun 25-jarig jubileum het boek ’25 vensters op Herwijnen en Hellouw’ uitgegeven.

Portraits de femmes: een bijzonder Italiaans fotoboek

Fotograaf Didier Lucas – geboren in Frankrijk, jarenlang werkzaam in Nederland en sinds 2005 woonachtig in Italië – fotografeerde voor zijn nieuwste project vrouwelijke ondernemers in zijn woonstad Sarzana, gelegen in de provincie La Spezia, Liguria.

Europees jaar van het spoor 2021

Kies jij voor de trein, nu je weer naar het buitenland op vakantie kunt?

Wil je wat extra interactiviteit in jouw Teams-vergaderingen?

Mooi dat vergaderen met Microsoft Teams, Zoomen en Meeten met elkaar. We zijn er allemaal mee vertrouwd geraakt maar o wat kan dat soms saai zijn.

Bijzondere innovatie voor mensen met een visuele beperking

In opdracht van ProRail en in nauwe samenwerking met de Oogvereniging hebben we voor tien grote treinstations voelbare plattegronden ontwikkeld.

Actualisering verkeersborden en verkeerstekens

Zo af en toe worden er nieuwe verkeersborden of  pictogrammen ontwikkeld naar aanleiding van nieuwe regelgeving of ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Op 6 november presenteerde Rijswaterstaat de nieuwe iconen voor het laden of tanken langs de snelweg.

Vakblad Installatie heeft een geheel vernieuwd uiterlijk

In opdracht van Eisma Mediagroep mochten wij het Vakblad Installatie restylen. We hebben ons eerst verdiept in de wensen, doelen en doelgroepen; daarna gebogen over de bladspiegel, rubriekaanduiding, typografie, bladtitel, kleurgebruik en meer. Het resultaat mag er zijn: Het is een mooi blad geworden met een eigentijds en fris design. Opdrachtgever blij, wij blij!

Seizoensbrochure 2020-2021 van Cultuurbedrijf Bergen op Zoom ligt op de mat

Cultuurbedrijf Bergen op Zoom – met haar drie afdelingen Theater De Maagd, het Markiezenhof en het CKB – heeft de nieuwe brochure met cultuuraanbod voor het seizoen 2020-2021 uitgebracht. Een dappere zet in deze nare periode waarin het Covid-19 virus ons parten blijft spelen.

Oude bekende '96a en 96b' weer geheel up-to-date

CROW, één van de partijen die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld is heeft de ‘Richtlijnen voor verkeersmaatregelen bij wegwerkzaamheden’– beter bekend als ‘publicaties 96a en 96b’– grondig herzien.

Inpladi wint aanbesteding DTP en vormgeving communicatiemiddelen ProRail

Met trots kunnen we melden dat wij voor de komende jaren DTP en vormgeving van communicatiemiddelen gaat verzorgen voor ProRail.

Gloriejaren van de Cuijkse Industrie

Om welke reden verhuisde Simon Homburg in 1949 zijn bedrijf van Haarlem naar Cuijk? Hoe komt het dat een Amerikaans bedrijf een paar jaar later in diezelfde plaats begint met de productie van schrijfmachines? De periode 1944-2000 was, in economisch opzicht, de meest succesvolle in de geschiedenis van Cuijk.  Lees het in het boek ‘Fabrieksarbeid is mannenwerk’ geschreven door Chris van Alem en Harrie Vullings. Een uitgave van Inpladi bv, Cuijk.

Patrick Bongartz is nu inwonend fotograaf

Sinds enkele dagen is Patrick Bongartz bij ons ingetrokken. Patrick is gespecialiseerd in de zakelijke en portretfotografie. De diensten die Patrick levert zijn praktisch en mooi aanvullend op die van Inpladi.

InZaken VERBINDT ondernemers en krijgt een nieuw design

InZaken, het blad voor ondernemend Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft een nieuw design gekregen. Aan Inpladi de opdracht om een nieuw logo te ontwerpen met een bijpassend binnenwerk. InZaken VERBINDT, dat is het thema waarop het concept is gebaseerd. De juni-uitgave ligt inmiddels op de mat en krijgt vele positieve reacties.

Samen onderweg naar een nieuwe gemeente

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis willen samen een nieuwe gemeente vormen. Hun wens is om hun krachten te bundelen én krachtige verbindingen te maken met de kernen in dit gebied. De drie gemeenten werken toe naar een definitief samengaan op 1 januari 2022. Inwoners, ondernemers en instellingen in de nieuwe gemeente kunnen meedenken en meepraten over de nieuwe gemeente. In opdracht van de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis mocht Inpladi de website over de gemeentelijke herindeling bouwen.

Neem een kijkje op www.samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl

Opening nieuwe fabriek Danone/Nutricia

Op maandag 25 maart is na drie jaar bouwen de nieuwe babyvoedingsfabriek van Danone/Nutricia in Haps geopend. Speciaal voor deze gelegenheid is het billboard langs de A73 aangepast. Inpladi kreeg de opdracht een vrolijke felicitatie te ontwerpen.

Nieuwe signing voor het wagenpark van CGM

De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben behoefte aan meer eenheid in de uitstraling van het wagenpark waar de drie gemeenten gebruik van maken. Aan Inpladi werd gevraagd om hiervoor enkele voorstellen te maken. Het uiteindelijke resultaat is te zien op de eerste nieuwe auto die nu in de gemeenten rondrijdt. Stapsgewijs zal het hele wagenpark uiteindelijk in worden omgestijld.

Proficiat Renske Natuurlijke Diervoeding!

Afgelopen vrijdag 2 november heeft onze klant Renske Natuurlijke Diervoeding tijdens Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2018 de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Een kroon op het werk van een authentiek bedrijf. Op de nominatie en deze publieksprijs mogen zij terecht trots zijn! Wij wensen de directie en medewerkers van Renske Natuurlijke Diervoeding van harte proficiat met dit mooie resultaat. Wij vinden het een eer om voor jullie te mogen werken.

Inpladi, probaat middel bij advertentieblindheid

We worden overspoeld met informatie. Per dag zien we bijna 200 reclame-uitingen voorbijkomen. Van nature leren we onszelf hiertegen te beschermen anders worden we knettergek. Maar ja, als jij een mooie advertentie- of bannercampagne lanceert, is het wel zo prettig als deze gezien wordt. Mensen kiezen ervoor om content te selecteren op relevante informatie. Commerciële informatie staat vaak op vaste plekken, dus het is eenvoudig om die te negeren.

Als bruggen konden praten

Dit jaar vindt tijdens de Vierdaagse van Nijmegen de 75ste brugslag plaats. Op initiatief van de gemeente Cuijk, de 105 Geniecompagnie Waterbouw en het Comité Vierdaagsefeest Cuijk is er voor dit jubileum een fotoboek ontwikkeld vol met achtergrondverhalen.

Website refresh? Minder moeilijk dan je denkt.

Vandaag de dag is een website een van de grootste communicatiemiddelen van een organisatie/bedrijf. Veel van de websites zijn jaren geleden ontwikkeld en misschien is het wel een keer tijd voor een update. Is de site bijvoorbeeld wel geschikt voor smartphone en tablet? En bevat de website social media-integratie? Of is de verbinding tussen de bezoeker en de website beveiligd? Het lijkt veel werk om 'alles' opnieuw te laten maken... Maar is dat wel zo?

Ultra Violet gaat 2018 domineren

Pantone maakte de kleur van 2018 bekend: Ultra Violet. Een paarse tint die tot een gepassioneerde discussie tussen designprofs en liefhebbers zal leiden. Pantone zegt dat Ultra Violet de kleur is van originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken. Ga daar maar mee aan de slag.

Waarom responsive design van uw website onmisbaar is

Een website met responsive design is eigenlijk onmisbaar voor een bedrijf. Hoewel websites nog steeds vaak bezocht worden vanaf pc's is er duidelijk een verschuiving gaande richting smartphones en tablets. Er zijn een paar trends die hier een grote invloed op hebben:

Cuijk on Ice 2017

Voor het evenement Cuijk on Ice hebben we een buitenwand ontworpen. 19 verschillende bouwhekdoeken zorgen ervoor dat het terrein netjes één geheel vormt. Inpladi sponsort dit bijzondere project alweer negen jaar.

Heeft u hem al gezien, de laatste editie van InZaken?

In november is weer een nieuwe editie verschenen van InZaken, hét eigenzinnige en informatieve magazine voor ondernemers, overheid en onderwijs in de regio Land van Cuijk & Noord-Limburg. In dit regionale magazine worden op geheel eigen wijze interessante verhalen verteld voor, door en over ondernemers. Over hun successen en tegenslagen, over netwerken, nieuws uit de regio en uiteraard over passie voor ondernemen.

De papieren folder blijft onverminderd populair

De folder heeft een netto bereik van maar liefst 11,3 miljoen mensen. Meer dan 80% van de lezers komen na het lezen van een papieren folder in actie. Voor ruim de helft (53%) van de Nederlanders zou het zelfs een groot gemis zijn als er geen folders meer zouden verschijnen. Dit blijkt uit de NOM Folder Monitor 2015, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. "96% van alle Nederlanders leest wel eens een folder", zegt Irena Petric, directeur van Nationaal Onderzoek Multimedia.

Campagne voor ErfgoedEvent 2017

Inpladi heeft voor ErfgoedEvent 2017 een campagne ontwikkeld om vakprofessionals een unieke kans te geven om nieuwe contacten te leggen, bestaande relaties te bestendigen en erfgoedexpertise te delen. Hiervoor zijn verschillende communicatiemiddelen ontwikkeld, waaronder een bijzondere website. Ben je als professional bezig met erfgoed - roerend of onroerend, materieel of immaterieel? Dan mag je ErfgoedEvent 2017 niet missen.

Multichannel publishing voor uitgevers

Zou het niet veel gemakkelijker zijn als je vanaf één platform content kunt plaatsen op meerdere kanalen tegelijkertijd? Natuurlijk bestaat deze techniek al langer, maar de aanschaf van dit soort software vergt dikwijls een hoge investering. Inpladi biedt het gebruik van deze software als onderdeel van onze service aan. Het gebruik werkt in de praktijk erg gemakkelijk én het levert erg veel tijdsvoordeel op. Tijd die je goed kunt gebruiken voor het maken van nog meer unieke content. Ideaal voor kleinere uitgevers die het toch al zo druk hebben met het creëren van content.

Primetime opent deuren voor JVC Business club

Nadat een brand het oude pand van Primetime volledig had verwoest, heeft het bedrijf negen maanden vanuit een tijdelijk onderkomen in Escharen geopereerd. Deze periode heeft Patrick Michiels, eigenaar van Primetime, met een gerust hart kunnen afsluiten. Vanochtend werden namelijk de deuren geopend van het nieuwe en modern ingerichte bedrijfspand voor een sfeervolle ontbijtsessie van de JVC Businessclub.

Google Adwards krijgt een redesign

Meer dan 15 jaar geleden presenteerde Google de eerste versie van Google AdWords. Inmiddels kraakt de interface van de internetgigant onder het gewicht van de honderden functies die zich in de afgelopen 10 jaar hebben opgestapeld. Afgelopen maandag kondigde het bedrijf de start aan van een grote re-design gericht op het verjongen van de interface voor de komende 15 jaar. "Het doel van Google is om een flexibel platform voor de toekomst te creëren", zegt Paul Feng, onderdirecteur product management.

Weg met de pincodes, leve de selfie!

Het is zeker niet het eerste bedrijf dat aan de slag is gegaan met een betaal-per-selfie techniek, maar Amazon heeft een patent ingediend voor een nieuw systeem. Een gezichtsherkenningstechniek die ervoor gaat zorgen dat we nog sneller ons geld uit gaan geven op Amazon. Het bedrijf geeft aan dat dit nieuwe systeem veel makkelijker en veiliger werkt, omdat er geen wachtwoorden kunnen worden vergeten, verloren of gestolen.

Instagram introduceert nieuwe aanpassing

Instagram kondigde op 15 maart een subtiele maar erg belangrijke aanpassing aan via de eigen blogpagina: foto's op het platform zullen niet meer op chronologische volgorde worden gesorteerd. "Om uw ervaringen te verbeteren zal uw feed binnenkort zo worden ingedeeld, dat de momenten waar u het meest om geeft, het eerst worden getoond."

Linders Meten & Peilen in stijl online

Gebruikmakend van specialistische kennis, geavanceerde meetmethodes en middelen staat Linders Meten & Peilen haar klanten al meer dan 13 jaar bij in hun informatiebehoefte. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld opdrachtgevers te ondersteunen in maatvoeringswerkzaamheden conform klant specifieke wensen en ideeën. Deze klantgerichte- en deskundige werkwijze heeft er toe geleid dat Linders Meten & Peilen in de afgelopen jaren met veel opdrachtgevers een goede relatie heeft weten op te bouwen en aan interessante projecten haar steentje heeft mogen bijdragen.

Een nieuwe website voor Van den Boom Interieurbouw

Het geheel op maat gemaakte responsive design past zich volledig aan aan het scherm waarmee de bezoekers de website bekijken. Of dit nu op een desktop is, een tablet of een smartphone.Verder kan Van den Boom Interieurbouw nu eenvoudig de inhoud van de website actueel houden via het Content Management Systeem. Keuken, publiek gebouw, tandarts-orthodontie en woning totaal zijn voorbeelden van de projecten die gemakkelijk te vinden zijn op de website van Van den Boom Interieurbouw.

Privacy first… Of second?

Big Brother (met 'effe knuffelen' Ruud) stond aan de wieg van een concept dat vandaag de dag nog steeds populair is: de realitysoap. Sindsdien willen we allemaal zien hoe Frans Bauer en Roy Donders boodschappen doen of hoe een boer zijn droomvrouw vindt. Social media ontploft als blijkt dat er wat onder de dekens gebeurt in Utopia. Stuk voor stuk kijkcijferhits en over privacy werd en wordt met geen woord gerept.

Wat betekenen de nieuwe Facebook reactieknoppen voor jouw tijdlijn?

De nieuwe reactieknoppen van Facebook zijn gisteren live gegaan. Nu is er de mogelijkheid om naast een bericht te liken te reageren met geweldig, grappig, verbluft, verdrietig of boos. Dit doe je door op de pc je muis boven de "vind ik leuk" knop houden, waarna er een extra balkje met emoticons verschijnt. In de Facebook app kan dit door "vind ik leuk" ingedrukt te houden.

De voordelen van Accelerated Mobile Pages (AMP)

Dat steeds meer mensen een smartphone hebben en dat hiermee steeds meer geïnternet wordt is een feit. Veel bedrijven spelen hier al op in met mobiele versies van hun websites of een responsive design, waardoor de websites makkelijker te gebruiken zijn op smartphones. Google vindt dat informatie opzoeken nog sneller kan, daarom komen zij, in samenwerking met Twitter, LinkedIn en een aantal grote nieuwsuitgevers, met een nieuw open source project: Accelerated Mobile Pages, afgekort AMP.

De Monumentenwachten in Nederland

De provinciale Monumentenwachten in Nederland houden zich bezig met inspecties van monumenten, voeren specialistische werkzaamheden uit en geven adviezen aan eigenaren van monumenten. Iedere provincie heeft zijn eigen Monumentenwacht, met eigen identiteit en logo. Daarom personaliseren wij de voor- en achterkant van de nieuwsbrief voor elke provincie. Want als onderdeel van het communicatiebeleid brengen de monumentenwachten nieuwsbrieven uit, zowel digitaal als geprint. Beide worden al jaren door Inpladi ontworpen, geproduceerd en verspreid.

Inpladi hoofdsponsor Bull Town Band

Voor creatievelingen zoals wij is jazzmuziek een bron van inspiratie. Met deinventiviteit, strakke schema's en het soepele samenspel tussen de muzikanten voelen wij ons verwant. Daarom zijn we recent hoofdsponsor geworden van Bull Town Band. Deze bigband is 45 jaar geleden opgericht in Cuijk maar inmiddels komen de bandleden van ver buiten de regio.

Artist impression Subway drive thru

Een artist impression is een beeld of presentatie van een nog niet bestaand object of landschap. De impressie toont hoe het object er in de toekomst uit kan komen zien. Vaak worden deze impressies gebruikt om een (nieuw)bouw-project te presenteren of ter verkoop-ondersteuning. Inpladi werkt al jaren voor opdrachtgevers in de bouw- en infrasector. We hebben in die tijd dus al diverse artist impressions gemaakt, die gebruikt worden in vastgoedcommunicatie voor bouwprojecten van woningen, woonwijken, bedrijfspanden, etc.

Privacy first... Of second?

Big Brother (met 'effe knuffelen' Ruud) stond aan de wieg van een concept dat vandaag de dag nog steeds populair is: de realitysoap. Sindsdien willen we allemaal zien hoe Frans Bauer en Roy Donders boodschappen doen of hoe een boer zijn droomvrouw vindt. Social media ontploft als blijkt dat er wat onder de dekens gebeurt in Utopia. Stuk voor stuk kijkcijfer hits en over privacy werd en wordt met geen woord gerept.

Dutch Design VS Inspiratie

Innovatieve ondernemers en studenten hebben zich weer in Eindhoven verzameld om processen, experimenten en oplossingen te presenteren. Ik heb het over de Dutch Design Week. Wilbert nam Marley en mij mee naar Eindhoven om een kijkje te nemen, maar vooral om ons te laten inspireren.

Een nieuwe website voor Steenhouwerij J.H Smits & Zonen BV

Op 2 oktober is de nieuwe website van Steenhouwerij J.H Smits & Zonen BV officieel gelanceerd. Met de nieuwste machines, maar ook op de traditionele manier verwerken zij natuursteen voor interieur en exterieur van huizen en bedrijfspanden. Ook voor de nieuwe schouwburg in Cuijk is recent mooi en uniek steenhouwwerk geleverd!

Jaarverslag Monumentenwacht Noord-Brabant

Monumentenwacht Noord-Brabant heeft onlangs weer de publieksversie van het jaarverslag uitgebracht. Elk jaar heeft het jaarverslag een bepaald thema om met foto's en achtergrondteksten een onderdeel van de taken van de monumentenwacht uit te lichten. Dit jaar is dat thema: industrieel erfgoed.

Art Grave kunstbeurs en belevingsevent

Op 23, 24 en 25 oktober wordt Art Grave, kunstbeurs en belevingsevent, georganiseerd in het Arsenaal in Grave. Op deze beurs zullen ruim 80 professionele kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen. Schilderijen, grafiek, beelden, glas, sieraden en conceptuele kunst. Bezoekers hebben de mogelijkheid om met deze kunstenaars in gesprek te gaan.

Jubileumuitgave 25 jaar De Maagd

Zondag 30 augustus werd gevierd dat stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom 25 jaar geleden werd geopend, na een spectaculaire verbouwing van kerk tot theater. Voor deze aangelegenheid is een speciale jubileum glossy uitgebracht. Uniek aan deze glossy uitgave is onder andere de voorkant. Deze is gemaakt door de kunstenaar Kees Warmoeskerken. De letters zijn ingelegd met zilver folie. Elke brochure heeft een uniek nummer, de uitgave is gelimiteerd tot 5000 stuks.

Een 'briljant' stukje marketing van Burger King?

Burger King heeft een voorstel gedaan aan McDonalds om samen een burger te maken in het kader van 'International Day of Peace' op 21 september. De Internationale Dag van de Vrede is een jaarlijkse dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vrede. De dag is bedacht door de stichting Peace One Day en is in 2001 officieel uitgeroepen door de Verenigde Naties. Burger King wil op deze dag de 'burger-oorlog' staken om samen met McDonalds de McWhopper te maken. Deze burger zou dan voor één dag beschikbaar zijn bij een popup restaurant in Atlanta in Amerika.

Cultuur aan de Maas 2015, 'Klassiek'

Op zondag 30 augustus vindt in Cuijk de twaalfde editie van Cultuur aan de Maas plaats. Dit keer met het thema 'Klassiek'. De activiteiten vinden plaats in het oude centrum van Cuijk; van het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.

Welkom Kristijan Vasic

Sinds enkele dagen is Kristijan Vasic bij ons in dienst. Kristijan heeft zijn afstudeeropdracht (bij Inpladi) voor de HBO-opleiding Commerciële Economie zeer succesvol afgerond. Hij zal zich gaan bezighouden met vraagstukken op het gebied van marketing en sales voor onze klanten èn voor Inpladi zelf. We wensen Kristijan veel succes in zijn nieuwe job!

Google deepdream project

Google heeft afbeeldingsherkennings-software ontwikkeld. Deze software probeert te bepalen wat er te zien is in een afbeelding. De software werkt door middel van een 'Neural network'. Dit houdt in dat de software bepaalde functionaliteiten kan worden aangeleerd, door de software duizenden afbeeldingen van allerlei voorwerpen, dieren en andere beelden te laten 'zien' en in te geven wat er op de afbeelding stond. De informatie die de software hierdoor is aangeleerd wordt gebruikt om de software in de toekomst 'zelf te laten denken'.

Omleidingsborden waar je om kunt lachen

Het collectief Strijp-CS in Eindhoven heeft de saaie omleidingsborden rondom Strijp-S eens flink aangepakt. Het terrein rondom Strijp-S is al lange tijd in ontwikkeling, hierdoor zijn er doorlopend veranderingen op de wegen. Om de omleidingen extra onder de aandacht te brengen zijn daarom de omleidingsborden aangepakt met een dosis humor. Voorbeelden van de teksten zijn: 'Wat is 400 meter omrijden nou op een mensenleven?' en 'Dan ga je toch gewoon na het viaduct rechtsaf?'

Vrienden van de voedselbank

De Stichting Vrienden van de Voedselbank Land van Cuijk is in het leven geroepen om de voedselbank te helpen bij bedenken en uitvoeren van inzamelingsacties van geld en extra voedsel. Want naast heel veel voedsel is er ook veel geld nodig voor de exploitatie van de voedselbank. Zo wordt het ingezamelde geld gebruikt om de brandstof, huur, energie en verzekeringskosten van de voedselbank te kunnen betalen. Inpladi geeft ondersteuning aan dit goede doel en heeft een website ontwikkeld waar informatie over de stichting te vinden is en waar uitgelegd wordt hoe je de stichting kunt ondersteunen. Word ook vriend van de voedselbank en steun gezinnen bij jou in de buurt die deze hulp hard nodig hebben: www.vriendenvoedselbank.nl

Punctualiteit, flexibiliteit en betrokkenheid

Voor sommige wijzigingen aan het Nederlandse spoornet, geldt dat de Minister kan besluiten deze te realiseren met een tracébesluit. Voordat het Tracébesluit wordt genomen, vindt een proces plaats van plannen maken, inspraak en besluitvorming. Op verschillende momenten in dat proces kunnen omwonenden, burgers en bedrijven, belangengroepen en bestuurders hun zienswijze geven of beroep indienen tegen de plannen. De minister van Infrastructuur en Milieu neemt het uiteindelijke Tracébesluit.

Een nieuwe website voor TOP Beveiliging

Voor TOP Beveiliging heeft Inpladi een nieuwe website ontwikkeld. Top Beveiliging in Mill biedt diverse beveiligingsdiensten aan. Zoals winkelsurveillance, het beveiligen van evenementen, bedrijfspanden, objecten en bouwplaatsen. Ze hebben een eigen hondenbrigade en een mobiele centrale post unit die flexibel gebruikt kan worden door mobiele inzetbaarheid. Met Top Beveiliging kiest u voor absolute zekerheid. Deze website is uiteraard geoptimaliseerd voor meerdere devices zoals smartphones en tablets. Bezoek de website hier.

ProRail Jaarverslag 2014

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten zij zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. Zij willen het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer maken en werken daar dagelijks aan, met aandacht voor hun invloed op het milieu en de samenleving.

Inspiratie

Inspiratie is altijd welkom, ongeacht je beroep. Het maakt je leven creatiever, vrolijker en het motiveert! Hier zijn 5 tips om inspiratie op te doen: • Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt• Sluit jezelf af van Facebook, Twitter, email en andere eindeloze afleiding• Ga sporten: laat je bloed stromen, en wordt afgeleid• Maak een wandeling in de mooie (Cuijkse) natuur. Dit biedt afleiding en frisse lucht• Bekijk het onderstaande filmpje (2 minuten) en laat je inspireren!

Trots op ons eigen nest

Het Land van Cuijk, voor veel mensen gewoon een plek in Noordoost Brabant, maar wij zijn er best trots op. Trots op onze Romeinse historie, op de vele prachtige natuurgebieden, de Kraaijenbergse Plassen, de mooie dorpjes in dit gebied en op wat het Land van Cuijk allemaal te bieden heeft.

Het delen van links via geluid

Vandaag de dag zijn er veel manieren om informatie en bestanden te delen met mensen over de hele wereld: email, chat, cloud. Maar er zijn niet veel manieren om makkelijk informatie te delen met mensen in de zelfde ruimte. Een team van Google ontwikkelaars wilde een manier maken waarbij dit net zo makkelijk is als met elkaar praten. Zo is Google Tone ontstaan.

Google Analytics referer spam

Wat is referer spam? Referer verkeer is het verkeer dat op uw website komt via een link (naar uw site) op een externe website. Deze verwijzingen zijn normaal, maar worden ook misbruikt door spammers. Zij imiteren bezoekers, maar in werkelijkheid bezoeken ze de website niet. Het bezoekersaantal van de website lijkt daardoor een stuk hoger dan het daadwerkelijk is. Hierdoor ontstaat er dus een foutief beeld, de spam is echter niet schadelijk voor uw website. Bijna elke website heeft in meer of mindere mate last van deze spam. Hieronder leggen wij uit hoe u dit kunt controleren en blokkeren.

Seizoensbrochure Theater De Maagd

Voor theater De Maagd (Bergen op Zoom) verzorgt Inpladi jaarlijks drie brochures. Afgelopen weekend is de nieuwe seizoensbrochure 2015-2016 van theater De Maagd huis-aan-huis verspreid in Bergen op Zoom en omgeving. Vanaf 12 mei is de brochure ook digitaal te bekijken op de website van theater De Maagd. In deze brochure vind je het overzicht van voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2015-2016. Tevens geeft het een blik 'achter de schermen' van het theater.

Klaartje Derks voor Kisumu

Stichting Klaartje Derks voor Kisumu is een kleinschalige stichting die streeft naar het ondersteunen van projecten in Kisumu en omstreken in Kenia. In het bijzonder ten behoeve van (aids)weeskinderen. De stichting werd in februari 2002 opgericht ter nagedachtenis aan Klaartje Derks en om de wens van Klaartje in vervulling te laten gaan om, (aids-)weeskinderen in Kisumu en omstreken te helpen. Met de opbrengsten worden projecten georganiseerd in samenwerking met de lokale bevolking.

Beveiligde verbinding van uw website

SSL Certificaten beveiligen de verbinding tussen de bezoeker en uw website. Gegevens worden hierdoor veilig verzonden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden. Hoe kun je als bezoeker zien dat de verbinding beveiligd is met een SSL certificaat? Websites die een SSL certificaat gebruiken zijn te herkennen aan de "S" achter de http in de adresbalk en het slotje voor de domeinnaam.

Mobielvriendelijke websites beloond door Google!

Vanaf 21 april 2015 wordt 'mobielvriendelijkheid' zwaarder meegewogen in de zoekresultaten van Google. Als uw website niet gebruiksvriendelijk is voor mobiele bezoekers zal uw website aanzienlijk lager in de zoekresultaten komen. Google zet deze stap omdat smartphones een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen in ons leven: • 10 miljoen Nederlanders bezitten een smartphone • 41% voert dagelijks zoekopdrachten via de smartphone uit

Charlotte kan nog veel meer

Charlotte is niet alleen creatief op haar werk bij Inpladi maar in haar vrije tijd maakt ze ook nog mooie leren tassen. Hier zie je enkele voorbeelden van haar creaties. Vind jij deze tassen ook zo mooi? Laat het Charlotte dan weten en mail haar op: charlotte@inpladi.nl!

Infographics

De term infographic is een verkorting van de Engels term: "information graphics". Een infographic is een grafische weergave van informatie. De informatie wordt in de vorm van grafieken, diagrammen en illustraties gepresenteerd in plaats van tabellen. Voor lezers van rapporten en verslagen is deze weergave veel aantrekkelijker dan een lap tekst. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Inpladi ontwikkelde onlangs een inforgraphic over afvalinzameling voor Omgevingsdienst Brabant Noord. Klik hier voor een grotere weergave van de infographic.

Smaakcentrum Cuijk

Martien Bos: Samen met passie smaak ontdekken is investeren in gezonde burgers. Afgelopen dinsdag werd het Smaakcentrum Cuijk geopend. Het is een initiatief van Martien Bos (culinaire duizendpoot en ambulant cuisinier van het Koninklijk Huis). Het Smaakcentrum geeft kennis over het bereiden van gezond en natuurlijk eten. Hoe het smaakt, waar het vandaan komt, hoe je het bereidt èn hoe je verspilling voorkomt.

JazznJazz... Jazzcafé voor, uit en in de regio

Inpladi is hoofdsponsor van de organisatie Jazznjazz in Cuijk. Deze organisatie biedt een podium aan jazzmusici. Een keer per maand wordt café-tapperij Kansas omgebouwd tot jazzclub waar landelijk bekende artiesten optreden zoals o.a. Benjamin Herman, Eric vloeimans, Ramon Valle, Anton Goudsmit en Ben van Dungen. Op zondag 15 maart a.s. zal Carmen Gomez met haar bluesy stem optreden. Aanvang 17.00 uur.

Carnaval

Normaal leggen we creatieve eieren, maar met carnaval bakken we ze bruin!

Stageplekken zoeken en aanbieden op ervaarhet.nl

Het Land van Cuijk en Noord-Limburg heeft veel te bieden aan studenten. Er is een grote diversiteit aan mkb-bedrijven, regionale industrie en er zijn vele multinationals. Bij deze bedrijven zijn altijd wel onderzoeksprojecten of taken waarbij hulp nodig is. Dit zijn ideale kansen voor studenten om in de praktijk ervaring op te doen. Het Stagebureau Land van Cuijk en Noord-Limburg is dan ook opgezet om jong talent te helpen bij het zoeken naar een stageplaats in onze regio. Stages worden aangeboden op elk niveau: MBO BBL, MBO BOL, HBO en WO.

Toch nog een beetje privacy

Facebook advertenties op basis van persoonlijke interesses?Facebook toont op dit moment al advertenties gericht op interesses van de gebruiker. Hiervoor wordt informatie van je Facebook profiel gebruikt om je in te delen in doelgroepen voor adverteerders.

Ontwikkelingen rondom de ziekte van Parkinson

Parkinson Magazine is een onafhankelijk tijdschrift voor mensen die direct of indirect bij de ziekte van Parkinson betrokken zijn. Leden van de vereniging ontvangen het tijdschrift 5 keer per jaar.

Cuijk on Ice

A.s. zaterdag start het jaarlijkse evenement Cuijk on Ice Voor de zesde keer staat op het Louis Jansenplein een grote overdekte schaatsbaan met aangrenzend het verwarmde Café on Ice. De ideale plek om gezellig samen te zijn. Dus kom allemaal tussen 6 december en 4 januari naar Cuijk. Natuurlijk is Inpladi (als sponsor) ook van de partij.Voor meer info, kijk op de website.

Negentig+, het verhaal en gezicht van een regio

Afgelopen zaterdag werd in het Oorlogsmuseum in Overloon het boek Negentig+ gepresenteerd. Het boek bevat interviews met Negentigplussers uit het Land van Cuijk. Zij vertellen hierin over de eerste 40 jaren van hun leven en vooral over de wederopbouw in de regio, vlak na WOII. Het boek is geschreven door Marco van de Plasse en de portretten in het boek zijn gemaakt door kunstenares Else van der Sloot.

Monumenten, hèt tijdschrift voor cultureel erfgoed

Monumenten wordt uitgegeven door Top/Com in samenwerking met de Stichting Monumenten en met medewerking van meer dan 80 organisaties en instellingen op het gebied van cultureel erfgoed in Nederland. Inmiddels bestaat dit periodiek 35 jaar. Monumenten bevat: thema-artikelen, achtergronden, columns, interviews en katernen over restauratie, archeologie en het beheer en behoud van cultureel erfgoed.

Mooie 'oude' treinkaartjes

In 2014 bestaat het spoor in Nederland 175 jaar. Inpladi werd door NS en ProRail gevraagd om speciale treinkaartjes te maken. Deze moesten eruitzien als de kaartjes die tot 1982 gebruikt werden. Onze art director had er nog een paar in het archief, dus die konden mooi als voorbeeld gebruikt worden. Door het gebruik van boekdruk en dik karton konden we ook de look and feel benaderen. Deze kaartjes zijn gebruikt op 20 september 2014 op het traject Amsterdam – Haarlem; 175 jaar geleden was dit het eerste spoortraject in Nederland.

Veertien nieuwe verkeersborden

Nederland krijgt er per 1 januari 2015 veertien nieuwe verkeersborden bij. Deze borden moeten leiden tot meer duidelijkheid in verkeerssituaties. Inpladi is specialist voor communicatie en reclame in de bouw en infra. Vanuit die discipline krijgen we veel te maken met verkeerskunde en verkeersregelgeving. We zijn inmiddels voorbereid op de toevoeging van de nieuwe verkeersborden en hebben een database met vectorbestanden van alle RVV- en niet-RVV borden. De veertien nieuwe verkeersborden zijn daar nu aan toegevoegd.

Even naar de DDW2014

Het was gezellig op de Dutch Design Week. Natuurlijk zijn we ook nog even met de club op bezoek geweest bij Strijp-CS. Daarna lekker eten bij Radio Royaal. Al met al een inspirerende dag. Zeer de moeite waard. Met Marin Tebarts, Joan Rijkers, Dirk Swartjes, Marjanne van den Braak, Boyan Bueters, Maik Kokke, Charlotte Haan, Tom van der Linden, Andrea De Bock, Maikel Hermens, Henk Vrugt en Wilbert van den Braak.

Met het team naar de Dutch Design Week

Op vrijdagmiddag 24 oktober zijn wij gesloten om samen inspiratie op te gaan doen op de Dutch Design Week. Vanaf 18 oktober 2014 staan in Eindhoven de deuren naar de toekomst open. De trends van morgen zijn daar nu al te zien. Negen dagen lang vinden ontmoetingen plaats tussen mensen met ideeën en ondernemers uit regio Eindhoven met een neus voor kansen. Dutch Design Week is een internationaal evenement waar elk jaar 250.000 bezoekers op af komen en duurt t/m zondag 26 oktober.

Vormgeving en design bedoeld voor de hele wereld

Magazine Recycling International is het enige objectieve internationale vaktijdschrift voor de wereldwijde recycling industrie. Het is hét platform voor deze interessante branche.

De Nederlandse Restauratiebeurs

Op 16-17 & 18 april vindt in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch de Nederlandse Restauratiebeurs plaats. Deze beurs toont de kwaliteit van aanbieders van producten en diensten op het gebied van cultureel erfgoed. Op de beurs wordt de enorme kennis binnen de erfgoedsector gepresenteerd.

Van krassende krijtjes tot smartboard

Afgelopen zaterdag is het jubileumboek "van krassende krijtjes tot smartboard" gepresenteerd. Het boek vertelt over veertig klasse jaren van Merletcollege in Cuijk (1974-2014) en zit vol met foto's, verhalen en herinneringen. Veertig jaar wel en wee, een rijk schoolleven. Inpladi heeft de productie en vormgeving van het boek verzorgd en we zijn trots op het eindresultaat. Auteur Maurits de Boer, bedankt voor de prettige samenwerking.

Een nieuwe website voor Db-m

Db-m helpt commerciële en non-profit organisaties bij het 'in control' houden van hun bouwproject. Diensten als bouwprojectmanagement, uitvoeringsbegeleiding, contractbewaking en kwaliteitsborging worden gecombineerd met projectcommunicatie en social media. Dit concept is uniek in Nederland.

De Nederlandse Kansspelautoriteit: Bewaken & inspelen

De Kansspelautoriteit bewaakt als onafhankelijke toezichthouder de veiligheid en betrouwbaarheid van het kansspelaanbod. Ze zorgt ervoor dat mensen in een betrouwbare en veilige omgeving mee kunnen doen aan kansspelen. Daarnaast worden illegale praktijken bestreden en wordt kansspelverslaving tegen gegaan. Het is voor Inpladi een eer dat wij de productie en het design van het jaarverslag 2013 van de Nederlandse kansspelautoriteit mochten verzorgen.

Cultuur aan de Maas

Al enkele jaren ondersteunt Inpladi de organisatie Cultureel Hart Cuijk. Enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat kunst en cultuur in Cuijk op de agenda blijven. Zo wordt jaarlijks het evenement Cultuur aan de Maas georganiseerd, dit jaar op zondag 31 augustus, een dag waarop bezoekers kunnen genieten van een breed cultureel programma.

ALS - Ice Bucket Challenge

Het zal niemand ontgaan zijn op de diverse social media de afgelopen weken. De Ice Bucket Challenge, mensen die een emmer koud water over zichzelf heen gooien en vervolgens drie anderen "nomineren" om dit binnen 24 uur ook te doen. Dit allemaal om bewustzijn te creëren voor de ziekte ALS en natuurlijk om te zorgen voor donaties.

Strijp-CS inspiratiebron en werkruimte

Inpladi maakt al 4 jaar deel uit van het collectief Strijp-CS op Strijp-S in Eindhoven. Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein van Philips. Het is een plaats waar veel historische ontwikkelingen en gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Nu is het dé creatieve hotspot van Noord-Brabant.

Het VierdaageFeest Cuijk, een groots evenement

Van 12 tot 18 juli vindt in Cuijk het VierdaagseFeest plaats. In de afgelopen decennia is dit evenement uitgegroeid van een gezellige doortocht op de vrijdag tot een zevendaags cultureel en sportief evenement. Met regionale en zelfs landelijke uitstraling.

Google Places voor uw bedrijf

Bij veel zoekopdrachten die via een smartphone of tablet worden gedaan, wordt ook de locatie van de gebruiker die zoekt meegenomen. Dit kan erg handig zijn voor een lokaal bedrijf: Een potentiële klant vult een zoekterm in gerelateerd aan uw bedrijf of winkel. Google zoekt resultaten die in de buurt van de gebruiker en algemene resultaten.

5* Noordoost Brabant Werkt!

Dinsdag waren we namens de stuurgroep van het Stagebureau Land van Cuijk en Noord-Limburg aanwezig bij het netwerkevent van 5* Noordoost Brabant Werkt!, onderdeel van AgriFood Capital. Goed om te zien dat er zoveel initiatieven zijn om de werkgelegenheid in Noordoost Brabant te stimuleren. Coördinator Paul van der Plas van het stagebureau kwam goed over op het grote scherm. Tevens kregen we een rondleiding bij het bedrijf Meubitrend te Oss. In één woord indrukwekkend!

Spelersbus JVC Cuijk

Woensdag 22 januari gaan we naar Zwolle. JVC Cuijk komt uit in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegen PEC Zwolle. Inpladi heeft de signing van de spelersbus ontworpen, een leuke klus! Vooral omdat we zo'n geweldig elftal hebben is het een hele eer dat we hier een bijdrage aan mochten leveren. Succes mannen van JVC Cuijk, we gaan er voor!