Actualisering verkeersborden en verkeerstekens

Actualisering verkeersborden en verkeerstekens

Zo af en toe worden er nieuwe verkeersborden of  pictogrammen ontwikkeld naar aanleiding van nieuwe regelgeving of ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Op 6 november presenteerde Rijswaterstaat de nieuwe iconen voor het laden of tanken langs de snelweg.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) verwoordt het treffend: ‘Mooi dat iedereen straks in 1 oogopslag kan zien waar je kunt laden of tanken langs de snelweg. Dat maakt schoon rijden weer een stukje comfortabeler en dat is een goede zaak.’
De ontwikkeling van de pictogrammen is uitgevoerd door CROW, één van de partijen die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld is.

Bij Inpladi hebben we deze nieuwe iconen meteen toegevoegd aan onze bibliotheek van verkeerstekens. Al ruim 25 jaar maken overheidsinstanties, verkeerskundige organisaties, uitgeverijen en autofabrikanten dankbaar gebruik van deze bibliotheek die specifiek gericht is op drukwerk, maar ook voor digitale uitingen ingezet kan worden.